[:el]Απεργία πείνας και στάση εργασίας στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Τακόμα #Augoust21[:]

[:el]

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι που κρατούνται στο πλέον διαβόητο Βορειοδυτικό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών (NWDC) στην Τακόμα ξεκινούν σήμερα απεργία πείνας και στάση εργασίας συμμετέχοντας στο κάλεσμα των φυλακισμένων στις Ηνωμένες Πολιτείες για πανεθνική απεργία. Οι διοργανωτές από την ομάδα NWDC Resistance* επιβεβαίωσαν την απεργία, η οποία πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργανωτές έλαβαν ένα έγγραφο με τους λόγους και τα αιτήματα των μεταναστών κρατουμένων στο NWDC:

«Συμμετέχουμε στην απεργία πείνας σε εθνικό επίπεδο απαιτώντας αλλαγή και κλείσιμο αυτών των κέντρων κράτησης, στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους εκείνους τους ανθρώπους που κρατούνται αδίκως, μένουμε ενωμένοι για να υποστηρίξουμε όλες τις γυναίκες που έχουν χωριστεί από τα παιδιά τους και για να σταματήσουμε όλους τους διαχωρισμούς γονέων και παιδιών που συμβαίνουν σήμερα, επειδή πολλούς από εμάς μας έχουν χωρίσει από τα παιδιά μας που είναι πολίτες των ΗΠΑ», αναφέρει το πρώτο μέρος της επιστολής.

Αυτή είναι η τρίτη απεργία πείνας μόνο μέσα στο 2018, ενώ από το 2014 έχουν γίνει σχεδόν 15 απεργίες πείνας στο Βορειοδυτικό Κέντρο Κράτησης Μεταναστών (NWDC) με αιτήματα τις ανθρώπινες συνθήκες κράτησης, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και το τέλος στις κρατήσεις και τις απελάσεις.

*Η NWDC Resistance είναι μια κοινοτική ομάδα εθελοντών που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση των απελάσεων το 2014 στο πλέον διαβόητο Βορειοδυτικό Κέντρο Κράτησης στην Tacoma, WA. Η NWDC Resistance υποστηρίζει τους κρατούμενους που διοργανώνουν απεργίες πείνας ζητώντας τη διακοπή όλων των απελάσεων, καλύτερη μεταχείριση και καλύτερες συνθήκες.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/NWDCResistance/[:]