[:el]Κάλεσμα για διεθνή αλληλεγγύη από το Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κίνημα (RAM) #August21 [:]

[:el] 

Στις 21 Αυγούστου, οι κρατούμενοι στις φυλακές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν απεργία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις εξευτελιστικές και απάνθρωπες συνθήκες, αλλά και στη συνεχιζόμενη υποδούλωση εκατομμυρίων ανθρώπων στις αμερικανικές φυλακές. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η δουλεία παρέμεινε θεσμοθετημένη στην αμερικανική κοινωνία μέσω της 13ης Τροπολογίας του Συντάγματος, η οποία επιτρέπει τη δουλεία ως τιμωρία για ένα έγκλημα. Στην Αμερική, η ποινικοποίηση των μαύρων επιβάλλεται από την αστυνομία, που συχνά τους πυροβολεί χωρίς να λογοδοτεί, και από τους δικαστές που καταδικάζουν τους μαύρους σε δρακόντειες ποινές, εξασφαλίζοντας την υποδούλωση τους στις σύγχρονες φυτείες.

Αντιμετωπίζοντας μια κατάσταση που έχει ως στόχο να καταπνίξει κάθε ίχνος χαράς και ανθρωπιάς, οι άνθρωποι στις φυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες εφιστούν την προσοχή στην «έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή που είναι ενσωματωμένη στο εθνικό ποινικό σύστημα» με μια μεγάλη απεργία από τις 21 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι ημερομηνίες που επέλεξαν οι διοργανωτές των φυλακών συνδέουν την απεργία με την κληρονομιά του Νατ Τέρνερ, ο οποίος ξεκίνησε την εξέγερσή του στις 21 Αυγούστου 1831, και με την εξέγερση στις φυλακές Άτικα που ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου 1971. Ο Νατ Τέρνερ, συμμετείχε σε μια μεγάλη εξέγερση, απελευθερώνοντας τους δούλους από φυτείες και εκτελώντας τούς ιδιοκτήτες σκλάβων. Η εξέγερση στις φυλακές Άτικα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την αντίσταση στις φυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες και έλαβε χώρα μετά την εκτέλεση του μαύρου επαναστάτη Τζορτζ Τζάκσον από φύλακες, κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας διαφυγής του. Όπως ο Νατ Τέρνερ και οι επαναστάτες της Άτικα έτσι και οι απεργοί των φυλακών σήμερα μάχονται για την απελευθέρωση των μαύρων και για την κατάργηση της δουλείας.

Οι επαναστάτες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να γνωρίζουν τον αγώνα ενάντια στη δουλεία στις φυλακές της Αμερικής. Η προεδρία του Τραμπ είναι ένα από τα πιο βάρβαρα καθεστώτα στον κόσμο σήμερα, συνεχίζοντας μια μακρά κληρονομιά ρατσισμού, εκμετάλλευσης και γενοκτονίας που έχουν ριζώσει στο αμερικανικό κράτος. Οι άνθρωποι στις φυλακές εξεγείρονται για να ξανακερδίσουν την ανθρωπιά τους στην εποχή του Τραμπ και στις τρομακτικές, απάνθρωπες πολιτικές του αμερικανικού δικαστικού συστήματος.

Καλούμε τους συντρόφους σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν σε ενέργειες αλληλεγγύης με την απεργία στις φυλακές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αμερικανικό κράτος και οι εταιρείες που επωφελούνται από τη σκλαβιά των φυλακών πρέπει να λογοδοτούν για τις βιαιοπραγίες τους από τους επαναστάτες μέσω άμεσης δράσης σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Ενέργειες που θα απευθύνονται σε αμερικανικά προξενεία και εταιρείες που επωφελούνται από την εργατική δουλεία και καταστρέφουν τα σύμβολα των αμερικανικών φυλακών θα επιστήσουν την προσοχή του κόσμου στον αγώνα που διεξάγεται μέσα στις φυλακές.

Οι αγωνιστικές ενέργειες για την υποστήριξη της απεργίας των φυλακών θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στο αμερικανικό κράτος και αλληλεγγύη στους επαναστάτες μέσα στους τοίχους των φυλακών.

Κάψτε τις φυλακές!

Υποστηρίξτε την απεργία των κρατουμένων!

Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη!

ΠΗΓΗ: itsgoingdown.org/call-for-solidarity-with-prison-strike/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΗΠΑ: Πανεθνική απεργία κρατουμένων (21 Αυγούστου-9 Σεπτεμβρίου 2018)
[:]